Május 21-én újabb bemutatóval várja nézőit a szombathelyi Weöres Sándor Színház: Mike Leigh Abigail bulija című drámáját Czukor Balázs rendezésében láthatják az érdeklődők a Márkus Emília teremben.

A darab szereplői egyazon kertvárosi utca lakói: átlagos emberek, abban a korban, amikor mindenki először kezd tűnődni azon, hogy megkapott-e mindent az élettől, amire fiatalon vágyott. Abigail házibulija sodorja őket egy társaságba, a szomszéd lakásban gyűlik össze a két házaspár és az egyedülálló nő, hogy megigyanak néhány italt. A felületes és kissé zavart csevegés az elfogyasztott alkohol hatására egyre inkább oldódik, és lassan kiderül a nézők számára is, hogy mit rejt magában a tehetős kertvárosi élet, miközben a fiatalok bulijának zaja egyre hangosabban átszűrődik.

Mike Leigh angol filmrendező 1977-ben íródott darabját a teátrum  Hamvai Kornél fordítását felhasználva játssza. Ez előadásban színpadra lép Nagy Cili, Kelemen Zoltán, Herman Flóra, Antal D. Csaba és Bálint Éva. A díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezeket Surányi Nóra jegyzi, a zeneszerző pedig Gutema Dávis.

Kiemelt kép: Jelenet az Abigail bulija című előadásból (Fotó: Mészáros Zsolt)