Október 1-jén tartja legújabb előadásának, a Három esős nap premierjét az Orlai Produkciós Iroda. Richard Greenberg drámájából Novák Eszter rendez előadást a Belvárosi Színházban, a főszerepeket Kovács Patrícia, Szabó Kimmel Tamás és Schruff Milán alakítják.

A történet helyszíne egy műteremlakás, ám az események két idősíkon játszódnak. Az egyikben az 1960-as években járunk, New Yorkban, és két ifjú építészt, valamint egy fiatal nőt látunk, akik épp csak belecsöppentek a nagybetűs, önálló életbe. A másik idősáv az 1990-es évekbe vezeti a nézőket, akiket látunk, azok pedig a korábban megismert szereplők felnőtt gyerekei. Az előadás különlegessége, hogy mind a gyerekeket, mind a szülőket ugyanaz a három színész kelti életre a színpadon.

Schruff Milán és Szabó Kimmel Tamás (fotó: Pénzes Kristóf)

„A gyerekek próbálják megérteni szüleiket, és ezáltal önmagukat. Egy talált napló, benne szűkszavú tőmondat: Három esős nap. Vajon mit jelenthet? Mi történt akkor? A következő generáció, évtizedekkel később, csak találgathat. Ha a kérdéseket nincs már kinek feltenni, vajon megfejthetjük-e a titkokat?” – áll a színlapon.

„A Három esős nap családi problémákat boncolgat. Például azt, hogy mit tudunk kezdeni egy örökséggel, nem feltétlenül tárgyi örökséggel, hanem a viszonyokkal. Próbálod megérteni harminc-negyven évesen, hogy az anyád mitől őrült meg az apád mellett, vagy az apád miért volt szótlan, miért ennyire elcseszett a saját életed.

Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás (fotó: Pénzes Kristóf)

Amikor látod a szülőket, kezdesz rájönni, hogy igazából mi miért történt, megérted, hogy a gyerekek miért olyanok, amilyenek. Ez szerintem nagyon érdekes. Mindenkinek a családjában vannak olyan történetetek, amikről nem beszélnek, vagy későn szembesülnek velük. (…) A kusza, sokszor eltitkolt családi történetek mindig aktuálisak” – mondta az előadás kapcsán Szabó Kimmel Tamás.

Kiemelt kép: Schruff Milán, Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás (fotó: Pénzes Kristóf)