A Narratíva alkotócsoport új bemutatóra készül: a Dimenziólépcső (változó munkacímen) című darabot március 25-én mutatják be a Jurányi Házban.

A történet főhőse néhány évvel ezelőtt még minden erejét a munkájába ölte, és teljes hittel tekintett a jövőbe, most azonban fásultan és életkedvét veszítve gyötrődik, próbálja megfejteni állandó levertségének okát, és visszatalálni régi, életerős önmagához. Egy járvány miatt egy éven át feledkezik bele a virtualitásba. A számítógépes játékok és internetes kapcsolattartás ideig óráig megoldásnak tűnik, de egy idegösszeroppanást követően hősünkben végleg összekeverednek a realitás határai. Az alkotók épp emiatt sokáig gondolkodtak azon, hogy a darab az Internet címet kapja, de egyelőre nem sikerült megegyezniük – innen is a szokatlan alcím. 

Az előadást Kovács D. Dániel rendezi, akit Egyed Mónika segít. A fényekért Jankó Mátyás, a látványért Horváth Jenny felel, a zenét pedig Szabó- Sipos Ágoston szerezte. A színpadon Barna Lillát, Hajduk Károlyt, Kárpáti Pált, Király Dánielt, Kurta Nikét, Martinkovics Mátét, Rainer-Micsinyei Nórát és Terhes Sándort láthatják a nézők.

Kiemelt kép: Pillanatkép az olvasópróbáról (Fotó: Gulyás Dóra)