Június 3-án mutatják be az érdi Szepes Gyula Művelődési Központ és a JP Production #kukoricajancsi című darabját. Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményéből Balassa Krisztián készített új zenés színpadi adaptációt. Az előadás különlegessége, hogy mai slágerek csendülnek fel benne, a színpadon pedig több, a Budapesti Operettszínházból ismert művésszel is találkozhatunk.

Ahogyan az előadás címe is sejteti, a darab elsősorban a mai fiatalokhoz kíván szólni, az ő nyelvükön. Erre erősít rá a JP Production ajánlója is: „Képzeld el, hogy két világ van! Az egyikben magányos lúzer vagy, nem találod a helyed, és nem tudod a kérdésekre a helyes választ. A másikban te vagy a hős, aki könnyedén vesz minden akadályt, legyőzi a gonoszt, és elnyeri méltó jutalmát. Csak egy gombnyomás, és minden álmod valóra válik, végeláthatatlan kalandok sora vár rád – de vajon megéri cserébe kilépni a valóságból? Megéri ezért magad mögött hagyni az egyetlen embert, aki kedves volt hozzád?” De mi köze ennek az egésznek a János vitézhez? – a június elején debütáló előadásból kiderül, ahogyan arra a kérdésre is választ kapunk, mely számok kaptak helyet a Bagossy Brothres Company, a Bohemian Betyars, a Kelemen Kabátban és Tóth Gabi slágerei közül.  

A darabot Petőfi Sándor János vitéze nyomán Balassa Krisztián írta, akinek a neve ismerősen csenghet a zenés színház kedvelőinek, hiszen évekig volt a Budapesti Operettszínház karmestere és több előadás zenei vezetője. Azóta pedig még több területen próbálta ki magát: októberben jelent meg első könyve, a(z azóta a kritikák által igen nagyra értékelt) Marionett Fenomál, valamint ő a 2024-ben bemutatásra kerülő Csongor és Tünde animációs film forgatókönyvírója. A #kukoricajancsi címszereplőjét (váltott szereposztásban) Szaszák Zsolt és Venczli Alex alakítja, Ilit (Iluskát) Maros Bernadett Eszter és Kiss Eszter Júlia, Morgoványné Fundok Emíliát, a mostohát Nádasi Veronika és Ullmann Zsuzsa, Galló Zsófia franciatanárnőt Katz Zsófia és Maros Bernadett Eszter, Kelemen Lajos iskolaigazgatót pedig Dézsy Szabó Gábor és Péter Richárd alakítja. A díszletet Csanádi György, a jelmezeket Veréb Dia tervezte, Balassa mellett Petróczi Gábor volt a zenei munkatárs. Az előadás irodalmi munkatársa Szeghy Karolina, koreográfusai Steidl Anita és Papp János, rendezője Angyal Márta.

Kiemelt kép: Szaszák Zsolt, a #kukoricajancsi előadás címszereplője (Fotó: JP Production)