Új bemutatóra készül az Orlai Produkciós Iroda: Laurent Baffie Tok-tok avagy hogy pattog a kocka című komédiáját november 5-én láthatja először a közönség a Belvárosi Színházban Paczolay Béla rendezésében.

Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott: vegyünk egy csapatnyi ismeretlen embert, tegyük őket egy szobába – esetünkben egy világhírű pszichiáter előszobájába –, és csukjuk rájuk az ajtót. Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy mindegyiküknek megvan a maga szórakoztató heppje. A történet hősei makacsul ragaszkodnak mentőöveikhez, amelyekkel felszínen tudnak maradni a mindennapokban, és amíg várakoznak, egyik kapaszkodó kerül elő a másik után. Valódi akrobatika, amivel egymás mentőöveit bravúrosan kerülgetve és elkapkodva megpróbálnak igazi csapattá válni. A tét nem kicsi: megtalálják-e a játékszabályt, amellyel együtt és külön-külön is győzhetnek?

A történet szereplői között találunk taxisofőrt (Schruff Milán), papagájtenyésztőt (Pataki Ferenc), laborasszisztenst (Ullmann Mónika), fitneszedzőt (László Lili), műszaki rajzolót (Rohonyi Barnabás), valamint egy igazi szentfazekat (Járó Zsuzsa), az asszisztenst pedig Cseh Judit kelti életre. A szövegkönyvet Zöldi Gergely ültette át magyarra, a díszletet Khell Csörsz, a jelmezeket Fekete Györgyi tervezi.

Kiemelt kép: Tok-tok avagy hogy pattog a kocka (Plakátterv: Csáfordi László)