Duda Éva Társulata új bemutatójával arra vállalkozik, hogy erősítse a tánc jelenlétét mindennapi életünkben: a Prizma című produkció központi témája a megfordult világkép. A formabontó előadás február 25-én debütál a TRIP weboldalán, ám a korlátozások feloldása után köztereken is találkozhatunk majd a különleges koreográfiával.

A koronavírus az elmúlt egy évben teljesen átírta mindennapjaink megszokott rutinját, a pandémia hatása legfőképp szociális életünk, emberi kapcsolataink változásain keresztül mérhető. Az új automatizmusok beépülése remek táptalaját képezik drámai és banális helyzetek feldolgozásának, ezek bemutatására vállalkozik Duda Éva Társulata: az alkotók megpróbálják mozgásba, formákba ölteni félelmeinket és örömforrásainkat is, tánccá varázsolják vágyaink, hiányérzetünk, mindennapos tevékenységeink felnagyított momentumait.

A mindennapokban megélt társas magány és a közösségben létezés erős kontrasztját Bacsó Gabriella, Dudás Gergely, Füzesi Csongor, Gaál Júlia, Ivanov Gábor és Szilvási Anna jelenítik meg Duda Éva koncepciója alapján.

Kiemelt kép: Jelenet a Prizma című előadásból (Fotó: Dömölky Dániel)