A 2019-es Broadway bemutató után Magyarországon a Madách Színházban láthatják először az európai színházrajongók az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt. Az előadás várhatóan 2021 szeptemberében kerül színpadra, Szirtes Tamás rendezésében.

2021. szeptember 10-11-12-én újabb világsiker érkezik Budapestre: az Aranyoskám című musicalt a Madách Színház hozza el a hazai közönségnek, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával. Az előadás az azonos című film színpadi adaptációja, amelyet 1982-ben rendezett Sydney Pollack, Dustin Hoffman főszereplésével. A film 10 Oscar-jelöléséből a legjobb női főszereplő (Jessica Lange), a legjobb operatőr és a legjobb hang díját nyerte el. A Golden Globe-ot a legjobb női mellékszereplő, a legjobb színész és a legjobb zenés film és vígjáték kategóriában kapta meg.

A filmhez hasonlóan a musical is a tehetséges, de munkanélküli színész történetét meséli el, aki ezúttal nem a szappanoperák világában, hanem Broadway-n próbál szerencsét. Az eredeti előadást 2019. április 23-án mutatták be a Broadway-n, a Marquis Theatre-ben.

A hazai ősbemutatót Szirtes Tamás rendezi, a főszereplők pedig: Sánta László, Serbán Attila, Szemenyei János, Peller Anna, Simon Boglárka, Ficza István, Hajdu Steve, Csákányi Eszter, Sáfár Mónika, Balla Eszter, Molnár Gyöngyi, Magyar Attila, Szerednyey Béla, Csiszár István, Gömöri András Máté és Galbenisz Tomasz.

Kiemelt kép: Aranyoskám plakát (Fotó: Madách Színház)