Megkezdődött a Kaland a nagy családerdőben című egyéni hangvételű, különös figurákat megjelenítő mesejáték próbafolyamata a Békéscsabai Jókai Színházban.

Zalán Tibor történetének főszereplője Dani, a nevelőintézetben élő felvidéki származású kisfiú, akinek meg kell találnia a Családkötő Tündért, aki talán képes feloldani a családtörő átkot. A Holdherceg egy Holdparipát ajándékoz a hozzátartozók nélkül élő kisgyereknek. Végre nincs egyedül: csak kívánnia kell, és a paripa oda repíti, ahová csak akarja, ahová a szíve húzza, vagyis a rokonaihoz. A hosszú út során meg kell tanulnia a szívével tájékozódni, hogy újra rátaláljon a családjára. A karaktereket egy-egy ecsetvonással rajzolta meg a szerző, így tágas teret ad a színészi játék kiteljesedésének.

A mesejáték rendezője Merő Béla külön kiemelte, hogy a próbafolyamat közben garantált a távolságtartás, annál is inkább, mert egyszerre maximum két-három szereplő tartózkodik a színpadon. A Kaland a nagy családerdőben főszerepében Kopanyicza Andrást láthatjuk, a díszleteket pedig Egyed Zoltán álmodja színpadra. Az előadás a remények szerint külső helyszíneken is bemutatkozik majd.

Kiemelt kép: A Kaland a nagy családerdőben próbája (Fotó: Jókai Színház)