Május 14-én a Fonó Budai Zeneházban ad lemezbemutató koncertet a Horváth Gábor Trió. A Tricks a formáció negyedik albuma, amelyet a bűvészmutatványok varázslatos világa és a kártyatrükkök ihlettek.

Horváth Tojás Gábor jazz-zongorista, zeneszerző és tanár a Transform Quintet alapítója, a Gereben Zita Quintet tagja. Több filmzenét írt már, valamint közös lemezt is készített a világhírű jazz-zongoristával, Joey Calderazzóval. Saját triójával negyedik albumát készítette el most, Tricks címmel. Horváth egy-egy bűvésztrükk felépítését, szerkezetét és csattanóját fordította le a zene nyelvére. „Ez az album egyfajta visszatérés a gyerekkoromba, amikor ezekkel a trükkökkel egy ártatlan, őszinte és kedves örömszerzés volt a cél. Zeneszerzőként ezeket az érzéseket és hangulatokat próbáltam megjeleníteni ezen a lemezen. Zongoristaként pedig felfedeztem benne a kézügyesség fejlesztését is, hiszen rengeteg gyakorlást és olyan jellegű kézmozdulatokat igényel egy kártyatrükk elsajátítása, amely jól eső érzés volt a kezeimnek, és biztos vagyok benne, hogy a zongorajátékomra is kihatottak” – emelte ki a frontember.

Az albumon majdnem minden kompozíció egy bűvésztrükk vagy fogás elnevezéséről kapta a címét „A lemezen szereplő dalokban megjelenik egy ismétlődő repetitív egyszólamú hang, amelyre egyfajta vonalvezetésként fűztem fel a darabokat, ezzel is összekötve őket. Sok hasonlóságot fedeztem fel egy bűvésztrükk felépítésében és a jazz darabok kompozíciós szerkezete között” – árulta el a zeneszerző. Szerencsére az összes zenei megoldásban zenésztársai, Gálfi Attila dobos és Horváth Balázs bőgős is partnerek voltak.

A lemezbemutató részletei az esemény Facebook oldalán találhatók.

Kiemelt kép: Horváth Gábor Trió (Fotó: Máth Szilvia)