A Bánfalvi Eszter Kvartett, azaz a BEKVART augusztusban jelentette be feloszlását, ám még egy utolsó lendülettel rögzítettek egy nagylemezt, melyet november 11-én, a Gödörben hallhat először és egyben utoljára is a közönség, lévén a lemezbemutató koncert egyben búcsú is lesz.

A BEKVART 2010-ben alakult a Kaposvári Egyetem színművész hallgatóiból. Az akkori osztály másodéves zenés mesterség vizsgájának témája Cseh Tamás dalai voltak, a koncert pedig annyira jól sikerült, hogy bejárták vele az országot. A zenekar különlegessége, hogy tagjai főként végzett színészek (Formán Bálint, Lábodi Ádám, Keresztény Tamás, Mátó Gergő, Lovas Rozi, Horváth Szabolcs, Kárpáti Pál, Garami Sámuel Miksa), fellépéseiket pedig mindig igyekeztek show jellegűre formálni. 2020-ban a 10. jubileumot egy nagyszabású koncerttel ünnepelték volna, viszont ezt a koncertet a Covid miatt többször is halasztani kellett. Végül úgy hozta az élet, hogy ez egyben búcsú- és lemezbemutató koncertté bővült.

A kissé szokatlan időzítésről a zenekar vezetője, Formán Bálint így nyilatkozott: „Amikor megfogalmazódott a feloszlás, még nem tudtuk, hogy sikerrel fog járni a lemezre beadott NKA pályázatunk. Cefet érzés maga a búcsú, de ha még maradtak volna bennünk dalok, akkor különösen az lett volna, így azért kerekebb a sztori. Magát a lemezt rockosabbra, keményebbre, karcosabbra, talán úgy is mondhatjuk, felnőttesebbre akartuk fogalmazni, mint az előző, A Hetedik Év című albumot, úgy érezzük, ez sikerült. A világ is és benne mi magunk is változtunk az évek alatt, a világ egyértelműen nem a javára, mi pedig… Hát ezt döntse el aki hallgatja a Túl sokat.”

Kiemelt kép: A BEKVART zenekar (Fotó: Hegyi Júlia Lily)