Halász Judit nemcsak Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész, valamint a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, hanem énekesnőként gyermekek generációinak kísérője is egyben, aki a nyolcvanhoz közeledve sem hajlandó engedni abból, hogy szórakoztassa fiatal rajongóit. Legutóbbi lemeze 2014-ben jelent meg Kezdődhet a mulatság címmel, most pedig nagy lépésre szánta el magát, ugyanis hamarosan újabb albummal fog jelentkezni. 

Nemrég a Blikk készített interjút a művésznővel, amelyből kiderült, hogy október végén már megvásárolható lesz Halász Judit következő lemeze és arról is mesélt, hogy mire számíthatunk a dalokkal kapcsolatban: „Ez egy nagyon vidám album lett, szükség van most az örömre. Az is fontos volt, hogy sok interaktív dal legyen, hogy a koncerteken a gyerekek együtt énekelhessenek, játszhassanak velem, ha szeretnének. Új és régi dalok is lesznek rajta, a címe pedig elég groteszk: A vitéz, a kalóz meg a nagymama. Remélem örülni fog neki, aki meghallgatja.” A színésznő célja továbbra is az, hogy kortárs és klasszikus magyar költők verseit vigye el a gyerekekhez, ugyanakkor hagyományos lemezbemutatót nem tart, inkább a régebbi kedvencek közé vegyít pár újat, hogy fenntartsa fiatal közönségének érdeklődését. 

Halász Judit pár szóban elmondta azt is, hogy nagyszerűen érzi magát jelenleg a Vígszínházban az új igazgatójának, Rudolf Péternek köszönhetően, akinek nemrég a Fővárosi Közgyűlés testülete egyhangúlag meghosszabbította a megbízatását további öt évre. „…nagyon jó a hangulat, szeretek ott lenni. Októberben lesz egy premierünk, a Bella Figura, amelyet már januárban is próbáltunk, de végül a járvány miatt nem mutattuk be. Nagyon jó darab, öten játsszuk, mindannyian főszereplők vagyunk.”

Kiemelt kép: Halász Judit (Fotó: Schumy Csaba)