A fennállásának 10. évét ünneplő STEREO AKT független színházi társulat új projektbe kezd: STEREO Művház néven március elején megnyitja kapuit a 8. kerületi Illés utca 36. szám alatt Józsefváros új kulturális műhelye és közösségi tere.

A Művház egy társadalmilag, közösségileg elhivatott kulturális színtér, egy kortárs, 21. századi művház. Egy inkubációs és találkozási hely, amelyben próbatermet és közösségi irodát alakítanak ki mindazok számára, akik egy barátságos és inspiráló környezetre vágynak alkotó-, kreatív vagy közösségi munkájukhoz. Elsősorban előadó-művészeti alkotófolyamatokat fogadnak be, de otthont kívánnak nyújtani bármilyen víziónak, amelynek fókuszában a kortárs kultúra és a közösségi szemlélet áll. A STEREO AKT alkotócsoport jelenleg felújítás alatt álló új központjába befogad rezidens projektként független-, és kortárs művészeti kezdeményezéseket, produkciókat.

A befogadott csapatok egyedi megállapodás szerint dolgozhatnak a Művházban, az alacsony, megfizethető hozzájárulás teljes egészét a ház fenntartási költségeibe forgatják be. A rezidens projekteken kívül alkalmi vagy rendszeres programokra bérelhetőek helyiségeik. A STEREO AKT közösségi finanszírozási kampányt is indított a Művház felújítási munkálatainak költségeire, jelenleg 500 000 forint hiányzik a felújítás első ütemének befejezéséhez. Az adományokat az Adjukössze.hu oldalán keresztül gyűjtik 2023. január 25-től március 5-ig. A felajánlásokat a STEREO AKT társulata ajándék-tárgyakkal, próbaterem- és irodahasználattal, illetve májusban megrendezésre kerülő STEREO10 Fesztivál bérlettel tudja meghálálni. A pénzadományok mellett önkéntesek jelentkezését is várják: a festés, takarítás és kisebb-nagyobb barkácsdolgok befejezéséhez a csapat ezen a linken várja a segítő kezek jelentkezését.

Kiemelt kép: A STEREO Művház tervei (Fotó: STEREO AKT)