Szentendréhez és a város művészeti életéhez kötődő alkotók klasszikus modern és kortárs magyar szobrászművészeti alkotásait bemutató kiállítás nyílik január 28-án a Kmetty Múzeumban.

A Ferenczy Múzeumi Centrum szobrászati gyűjteményét jellemzően formáló és azt reprezentáló összeállításban az átfogó tendenciák, stílusok és kiemelkedő művészeti karakterek bemutatása révén megismerhetjük a plasztikák tökéletes anatómiára, a részletekre és a történetmesélésre való összpontosítása mellett a „felszín alatti” érzékelés kifejezésmódjait. A kiállító művészek között szerepel Asszonyi Tamás, Ifj. Blaskó János, Csíkszentmihályi Róbert, Farkas Ádám, Farkas Zsófia, Ferenczy Béni, Holdas György, Imre Mariann, Kerényi Jenő, Kucs Béla, Ligeti Erika, Lois Viktor, Matyófalvi Gábor, Mokry-Mészáros Dezső, Németh Ágnes, Papachristos Andreas, Rózsa Péter, Smetana Ágnes, Szentirmai Zoltán és Z. Gács György.

A magyar kultúra napjához kapcsolódva január 22-én 11 órakor Kultkukucs címmel előzetes betekintést is nyerhetnek az érdeklődők A tökéletesség pillanatai című gyűjteményes szobrászati kamarakiállításba Farkas Ádám szobrászművész vezetésével. Január 28-án, szombaton 15 órától Iberhalt Zsuzsa kurátor tart tárlatvezetést a kiállításon. Mindkét tárlatvezetés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a regisztracio@muzeumicentrum.hu e-mailcímen lehet megtenni.

Kiemelt kép: Ferenczy Béni: Aranykor (1959) bronzszobor (Fotó: Deim Balázs / Ferenczy Múzeumi Centrum)