Kibővített, hétfős zsűri értékeli az idei Magyarország 365 fotópályázatra beérkező professzionális és amatőr fotókat, amelyeket a korábbi három mellett két új, Streetfotó és Portré kategóriában is lehet nevezni.

A korábbi ötfős – Kaiser Ottó fotográfus, zsűrielnök; Keleti Éva Kossuth-díjas fotográfus; Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia elnökségi tagja; Potyó Imre környezetkutató, természetfotós, a 2020-as pályázat díjazottja és Rizsavi Tamás fotográfus, a 2021-es pályázat közönségdíjasa alkotta – zsűri idén Szalontai Ábel fotográfussal, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem adjunktusával, valamint Kurucz Árpáddal, a Magyar Nemzet és a Magyar Kultúra Magazin fotográfusával bővül ki. Az idei évben már öt kategóriában (Természet, Táj, Építészet, Portré és közösségi események, Streetfotó) várják a professzionális és amatőr fotográfusok felvételeit.

A kategóriagyőztesek díja nettó 2 millió forint, a második helyezetteket 1 millió forintos, a harmadik helyezetteket 500 ezer forintos díjjal jutalmazzák. Újdonság, hogy idén a zsűri is odaítél egy különdíjat, amelynek értéke 2 millió forint. Kaiser Ottó abbéli reményét is kifejezte, hogy az idén első alkalommal megjelenő Streetfotó kategória minél több fiatal érdeklődését kelti fel a fotópályázat iránt, Keleti Éva pedig azt emelte ki, hogy mivel a Portré új kategóriaként szerepel a kiírásban, ezért a korábbi évekhez képest nagyobb teret fog kapni az emberábrázolás a fotópályázaton.

Az idei pályázatra a felvételeket október 23. éjfélig a Magyarország 365 oldalán várják a szervezők, a honlapon elérhető a részletes kiírás is.