Az idén 20. születésnapját ünneplő Pintér Béla és Társulata két előadását is új helyszínen játssza mostantól: A 42. hét és a Parasztopera is a Szent István téren található UP Újpesti Rendezvénytérben lesz látható. A Bun Zoltán által tervezett egyedülálló kulturális központ szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit, ám csak ettől az évtől fogad be nagyobb szabású rendezvényeket és produkciókat, mint amilyenek a fent említett nagy közönségigényű előadások is.

A 42. hét először február 12-én, majd 13-án lesz látható az UP-ban. A 2012 szeptemberében bemutatott darab a fogantatástól a szülésig tartó időszakban játszódik, ez alatt a 9 hónap alatt követi nyomon Dr. Virágvári Imola, szülész-nőgyógyász életét. Csákányi Eszter a szerep megformálásért 2013-ban elnyerte a Színikritikusok díját a legjobb női főszereplő kategóriában.

Biztosan állíthatjuk, hogy a Parasztopera Pintér Béla legsikeresebb drámája, március 4-én és 5-én a 333. és a 334. előadást játssza a társulat az új helyszínen. A 17 éve töretlen sikerrel futó darab mindössze 70 perces, ám így is van benne gyilkosság, vérfertőzés, szenvedély, rengeteg zene és zseniális humor, és persze a főszerepben maga Pintér Béla.

Kiemelt kép: Csákányi Eszter és Thuróczy Szabolcs a 42. hétben (Fotó: Mészáros Csaba)