Augusztus 25. és 27. között, idén harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Terézvárosi Fesztivál, röviden a TE!Feszt. A színházak fesztiváljaként is aposztrofálható nyárvégi programsorozat ezúttal új helyszínen, az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcában várja az érdeklődőket.

Augusztus utolsó hétvégéjén a legtöbb fővárosi színház megtalálható lesz a terézvárosi utcában, ahol kedvezményes jegy- és bérletvásárlással, valamint egyéb programokkal is készülnek a teátrumok. A háromnapos rendezvénysorozat augusztus 25-én pénteken, 16 óra 30 perckor veszi kezdetét, a 2023-as TE!Fesztet a Katasztrófavédelem Központi Zenekara nyitja meg. A kisszínpadon fellép Malek Andi és az EsZeMent MeseBand, valamint Zenebatyu címmel ökohangszer-bemutatót is tartanak. Este a Honeybeast zenekar gondoskodik a felhőtlen szórakozásról a nagyszínpadnál.

A szombati napon 10 órakor veszik kezdetüket a programok: a gyerekeket és a családokat a kisszínpadon Farkasházi Réka és a Tintanyúl Társasjáték című albumbemutatója, az Art-Színtér Sellők és Szörnyek című zenés meseelőadása, a Sanyi, Én és a Gyerekek A kerek kő című interaktív produkciója, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Csizmás kandúr című, szintén interaktív bábelőadása, valamint a Karinthy Színház Játsszunk komolyan! című zenés műsora szórakoztatja, este pedig a Bethlen Téri Színház Sohase volt semmise című darabjából láthatunk részleteket.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl (Fotó forrása: TE!Feszt)

A nagyszínpadi programok sorát az Átrium Staff Zenekar koncertje nyitja, amelyet a Master Dance Tánciskola produkciója követ. Délután a zenés színházi előadások kerülnek a fókuszba: részleteket hallhatunk majd a József Attila Színházban ősszel bemutatásra kerülő Vértestvérek című musicalből, a Madách Színház A tizenötödik című darabjából, a Budapesti Operettszínház pedig operett- és musicalslágerekkel készül, továbbá a MÁV Szimfonikus Zenekar Szabad a tánc! címmel ad válogatás Strauss műveiből. A napot a Neoton Família Sztárjai nagykoncertje zárja.

Vasárnap a kisszínpadra érkezik Barna Zsombor, a Budapest Bábszínház művésze, aki a Vitéz László menyecskét keres című vásári bábjátékot adja elő, a Batyu Színház pedig Bodza titkos meséi – Bodza és a tölgyfa című zenés-táncos bábjátékkal szórakoztatja a kicsiket. A Cervantes Intézet flamenco bemutatóval és tánctanítással készül, a Pinceszínház Cseh Tamás dalaiból ad elő válogatást. A nagyszínpadon fellép a Kolompos Együttes, a Baross Imre Artistaképző, érkeznek a Pesti Magyar Színház színészei, valamint a Magyar Állami Operaház énekesei, a fesztivált pedig a Midlife Crisis és a Bonbon együttes koncertje zárja.

A TE!Feszt minden programján a részvétel ingyenes, a színházak mellett egyéb civil szervezetek kitelepülésével is találkozhatunk, ezáltal jobban megismerve a munkásságukat.

Kiemelt kép: TE!Feszt (Fotó: TE!Feszt)