Az idén nyáron már negyedik alkalommal megrendezésre kerülő kulturális fesztivál három új helyszínnel lesz gazdagabb.

A Káli-medence legszebb településein zajló fesztiválhoz ebben az évben két új község is csatlakozott, így már Ábrahámhegyen és Monoszlón is várják a kiváló programok a közönséget.

Kővágóörs, amely a központi helyszíne a rendezvénynek, pedig a tavasszal átadott Botond Pajtának köszönhetően nyújt több lehetőséget a minőségi folklórt igénylő résztvevőknek. A pajta megnyitó ünnepségén Navracsics Tibor úgy fogalmazott: „Azok az infrastrukturális beruházások, amelyek megvalósulnak, azok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ezek a közösségek, ezek a hagyományok minél erősebbek legyenek. Nemcsak Kővágóörs, a most átadásra kerülő Botond Pajta is Európa Kulturális fővárosa.”

Monoszlón a Magyar Provence Levendulabirtok ad helyszínt a programoknak. Orosz István Páternoszter című könyvét itt mutatja be, Szentkirályi-Szász Krisztina és Nagygyörgy Ágnes energia életút-tanácsadó és képzőművész workshopján is itt lehet majd részt venni.

Az Ábrahámhegyi strandon neves előadók koncerteznek, Pély Barna, az Anima Sound System, és itt lesz a Váray Akusztik és a Görömbő Kompánia koncertje is. De nemcsak az este folyamán érdemes ide látogatni, a gyerekeket is színvonalas programok várják a strandon, többek között Barta Tóni bábszínházától a Paprika Jancsi című előadás vagy a Langaléta Garabonciások gólyalábas műsora is.

A Botond pajta pedig a Hagyományok Háza Folkudvar-nak és a hajnalig tartó Táncháznak ad otthont augusztus 3. és 7. között.

Részletes program a KŐFESZT oldalán.

Az ingyenesen látogatható rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program és a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatásával jött létre.

Kiemelt kép: Táncház a Botond Pajtában (Fotó: Steindl Gabriella)