Több, Cannes-ban és Berlinben is elismert rövidfilmje után 2019-ben jelent meg Kárpáti György Mór forgatókönyvíró és rendező első, egész estés játékfilmje, a Guerilla. A hangzatos című alkotás 1849-be kalauzolt el minket, a szabadságharc és a baljóslatú fegyverletétel utáni időkbe. Egy fiatal fiú a testvérét keresve csatlakozik az erdőkben továbbra is harcban és hadban álló gerillákhoz, akikhez nem jutott el a szabadságharc leverésének híre. Ehhez képest a soron következő filmje, a Jövő nyár egy teljesen más koncepciót fog a néző szeme elé tárni, ami kapcsán most érkezett egy örömhír a Filmhu jóvoltából

Ugyanis a Jövő nyár (korábbi munkacímén Háromszög) bekerült egy nagy presztízsű filmfesztivál programjába is, a december 11. és 18. között megrendezésre kerülő Les Arcs-ba. A program neve Work in Progress (amely az éppen készülő vagy utómunka fázisban lévő filmeknek nyújt segítséget), ahová eddig olyan alkotások kerültek be, mint a The Gravedigger’s Wife, a Clara Sola vagy éppen a Noomi Rapace főszereplésével készült Bárány. A Jövő nyár az öngyilkosság témáját járja körbe, amikor is egy gimnázium gólyatáborának egyik diákja megöli magát. A rá következő időkben az elhunyt barátai és ismerősei dolgozzák fel a traumát és a diák által otthagyott űrt.

A főbb szerepekben Brezovszky Dánielt, Bukovszky Orsolyát és Liber Ágostont láthatjuk majd. A Jövő nyár jelenleg az utómunka fázisában van, premierdátumról még nem esett szó.

Kiemelt kép: Bukovszky Orsolya a Jövő nyár forgatásán (Fotó: Skublics Gergely)