Szeptember 30-án mutatják be a Kristály Színtérben a Delta Produkcióval koprodukcióban készült Darázs című krimit, Kiss-Végh Emőkével és Sodró Elizával a főszerepben, Ördög Tamás rendezésében.

A történet két egykori osztálytárs újbóli találkozását meséli el. Gócpontja, a krimi maga, a két nő közös iskolai múltjában gyökerezik, ahol a gyerekkori emlékek immár sérelmek és traumák lenyomataként köszönnek vissza, és határozzák meg a felnőtt létüket, személyiségüket, ezzel együtt jelenidejüket. Mindez az elkerülhetetlen végzetük felé sodorja őket. A Darázs egy fordulatokkal teli, lebilincselő történet, amelyben újra és újra feladni kényszerülünk előítéleteinket, míg végül bekúszik bőrünk alá a lényegi mondanivaló, a bullying, azaz az iskolai zaklatás.

A Delta Produkció legújabb előadását hosszú évekig játszották óriási sikerrel Londonban. Morgan Lloyd Malcolm darabja Ördög Tamás rendezésében, Sodró Elizával és Kiss-Végh Emőkével a főszerepben az idén 40 éves Kőszegi Várszínház nyári programsorozatában debütált, azonban szeptember 30-ától a Margitsziget új játszóhelyén, a Kristály Színtérben is látható lesz. Utóbbi vállaltan törekszik a szórakoztatáson túl a társadalmi felelősségvállalásra is, a Darázs pedig mondanivalóját tekintve és műfaji szempontból is hiánypótló előadás. Segít felnyitni szemünket a szociális viszonyrendszerekben rejlő problémákra, a mindannyiunk múltjában gyökerező, gyakran elhallgatott traumákra.

Kiemelt kép: Kiss-Végh Emőke és Sodró Eliza a Darázs című előadásban (Fotó: Gordon Eszter)