Megtartották az Óz, a csodák csodája olvasópróbáját a debreceni teátrumban.

A színdarab alapjául szolgáló mű, Frank L. Baum meseregénye, az Oz, a nagy varázsló 1900-ban jelent meg először. Ezt a történetet filmesítették meg 39 évvel később Óz, a csodák csodája címmel. A történet Dorothyról, egy kislány hihetetlen, álombéli kalandjairól szól, aki azért küzd, hogy megmentse a világot és segítsen a barátain.

Ilja Bocsarnikovsz rendező szerint az Óz, a csodák csodája „nagyszerű keveréke a vidámságnak, a boldogságnak és a humornak, ami ugyanakkor mély tartalmakat közvetít a gyermekek és a felnőttek felé is. Óz történetét mind ismerjük gyermekkorunkból – napjainkban, ezekben a bonyolult színházi időkben nagyon fontos a boldogságról és a fényről beszélni. Gyönyörű zene, nagyszerű előadás, tehetséges színészek várják a nézőket!

Az orosz művész a Hogyan nevezzelek?, a Három nővér, a Lear és a Don Quijote – Az utolsó álom című darabok színrevitele után ötödjére dolgozik a Csokonai Színházban, munkáját ez alkalommal is Kozma András dramaturg segíti. Szereplők: Zsitva Réka, Herczeg Tamás, Kránicz Rihárd, Papp István, Újhelyi Kinga, Oláh Zsuzsa, Takács Dániel és Dánielfy Zsolt, a díszleteket és a jelmezeket Alexandra Dasevszkaja tervezte.

A produkció munkabemutatóját március 19-re tervezik.

Kiemelt kép: az előadás olvasópróbája (Fotó: Máthé András)