Idén tavasszal új dallal jelentkezik Szemenyei János és Horgas Ádám: a Lélegzet börtönében klippremierjére ma 10 órakor került sor a Szegedi Nemzeti Színház Facebook oldalán és YouTube csatornáján.

Egy évvel ezelőtt jelent meg Szemenyei János és Horgas Ádám Kis suttogás című közösségi klipje, amelyben 168 neves művész működött közre. A dal több mint negyedmilliós nézettséget ért el, valamint megnyerte a Belvárosi Mozi karanténfilmes pályázatát. A szerzőpáros ezúttal a Szegedi Nemzeti Színház produkciójaként mutatja be új dalát Lélegzet börtönében címmel. Az ötletgazda, Tóth Éva a kollégáinak szeretett volna erőt adó gesztust tenni ebben a szélsőségesen nehéz egészségügyi helyzetben. Munkahelye, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház szívbemarkoló vágóképekkel támogatta a kezdeményezést.

Horgas Ádám, a színház főrendezője, egyben a dalszöveg írója és a klip rendezője így fogalmazott: „Ez a kisfilm reflektál a pandémia okozta félelmeinkre, szeretteinkért aggódó szorongásainkra és hangsúlyozza azt a reményt, mely begyógyítja lelki sebeinket. Egyben szívből jövő tisztelgés az egészségügyi dolgozók áldozatos munkája előtt.” Szemenyei János zenéjét Mészáros László hangszerelte, a Szegedi Nemzeti Színház tánckara Hajdu Anita koreográfiáját táncolja.

Kiemelt kép: Szemenyei János a Lélegzet börtönében című klipben (fotó: Szegedi Nemzeti Színház)