Október 4-én új saját dallal és klippel jelentkezik a Kecskeméti Nemzeti Színház Elisabeth című musicaljében szereplő Polyák Lilla. A színésznő új szerzeményét édesapja elvesztése ihlette.

Polyák Lilla neve még 2009-ben vált fogalommá a hazai popéletben. Legismertebb dala a 2013-ban bemutatott Valami más, amivel az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválogatójában egészen a középdöntőig menetelt, valamint a 2014-ben megjelent Karcolás című slágere, ami szintén nagy visszhangnak örvendett. Ugyanebben az évben megjelent első szólóválogatás albuma, ami a Most és Mindörökké címet viseli. A Maradj című vadonatúj dal egy visszaemlékezés Lilla és édesapja közös időtöltéseire, akit a színésznő 11 éves korában veszített el. A dal zeneszerzője az Erkel Ferenc- és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző Bella Máté, aki a Valami más zenéjét is komponálta. A szöveget Hujber Szabolcs írta, a videoklipet Szabó Szonja és csapata készítették. A klipben Mohácsi Norbert tűnik fel, akit az apa szerepében láthatunk, Szeles Chloe pedig a kislány Lillát eleveníti meg.

„Édesapám elvesztése 11 éves korom óta meghatározó része az életemnek, mindig is az lesz. Ez egy olyan téma, amiről egyszer beszélni akartam, egyszer meg akartam énekelni. Ez az idő most jött el. Sajnos az élet úgy alakította, hogy a dalnak egy külön szomorú aktualitása is van, hiszen az elmúlt évben túl sokakat ért hasonló vesztség. Ezzel együtt a dal nekem mégis pozitív kicsengésű, mert a fájdalmon túl a szép emlékekről és a szeretet halhatatlanságáról szól” – mondja új daláról a színésznő, akit október 15-től az Elisabeth című musicalben, Sisi szerepében láthat a kecskeméti színház közönsége.

Kiemelt kép: Polyák Lilla (Fotó: Zsigmond László)