Kálloy Molnár Péter, Kálid Artúr, Gáspár András nagy sikerű előadása, a G.Ö.R.CS. új címmel és tartalommal folytatódik az idei évadban. A cím rövidítése: a Gondviselő Összes Regéi és Cselekedetei, azaz a BIBLIA, a produkció a 6SZÍN színpadán látható.

A S.Ö.R. (Shakespeare Összes Rövidítve) sikerén felbuzdulva a Kálloy Molnár Péter-Kálid Artúr-Gáspár András trió nem kisebb dologra vállalkozik, mint hogy színpadra varázsolja a görögök összes regéit és cselekedeit. Az „eredeti” G.Ö.R.CS. előadás nyitó képében az Akropoliszt látjuk, görög zene harsan, és minden úgy indul, ahogy az alkotók eredetileg eltervezték. Ám ahogy ez a S.Ö.R.-nél is megesett, a színészekkel ismét történik valami: az események 180 fokos fordulatot vesznek, és science fiction szerű fordulatként a nézők előtt a Gondviselő (azaz a Teremtő) összes regéi és cselekedetei elevenednek meg! A meghökkentő események  feltartóztathatatlanul gördülnek előre, és a feltartóztathatatlan végítélet is eljön: a jelenet cunami végén a Backstreet Boys fiúzenekar a sztárvendég…

A több, mint két évtizede színpadon lévő darab alkotói 2022-ben lerántják a leplet: aki nyitott a másfélórás, elszabadult őrületre, az a görög sztorik helyett mostantól a Biblia történeteire épülő, kollázsszerűen egymást követő jelenetek során – amelyek görbe tükörként reflektálnak a 21. századi ember szentségekhez és alapvető emberi értékekhez fűződő ambivalens viszonyára – egészen biztosan remekül fog szórakozni, és úgy tér haza, hogy lesz miről gondolkodnia.

Kiemelt kép: Gáspár András, Kálloy Molnár Péter és Kálid Artúr a G.Ö.R.CS. című előadásban (Fotó: 6SZÍN)