Online beszélgetés- és előadássorozatot indít a MusicalNeked produkció, az első részből a musical történetének kezdeti időszakát ismerhetjük meg.

A MusicalNeked produkciót Szente Vajk író-rendező és Szabó László producer alapította, első bemutatójuk a Puskás, a musical volt. A zenés darab nagy sikert aratott a főpróbákon és az előbemutatókon, az alkotók remélik, hogy a színházak újranyitásakor azonnal elkezdhetik majd játszani. Addig is igyekeznek a műfaj iránt érdeklődőknek izgalmas, tartalmas beszélgetésekkel és előadásokkal szolgálni. A MusicalNeked online sorozatának szerdán 21 órától látható első részében Szente Vajk Galambos Attilával beszélget a műfaj kialakulásáról, első lépéseiről, sikereiről és tanulságairól. A nézők megtudhatják, hogyan fonódott össze a Broadway és a musical fogalma, valamint olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint hogy mi a különbség a zenés darab és a musical között, vagy hogy milyen alműfajai léteznek ennek a formának.

Veréb Tamás és Szabó P. Szilveszter (Fotó: puskasmusical.hu)

Galambos Attila nevéhez számos musical magyar fordítása fűződik, mint például Az Operaház Fantomja, a Rómeó és Júlia, az Apáca show, a Producerek, a Vadregény, a Virágot Algernonnak. A Pendragon-legenda zenei változatának, amelyet az Operettszínház Kálmán Imre Teátrumában mutattak be, szintén ő írta a szövegét. Szente Vajk Jászai Mari-díjas színész, drámaíró olyan legendás külföldi darabokat adaptált hazai színpadokra rendezőként, mint a Hello, Dolly, a Shrek, a musical vagy az Apáca show. A Galambos-Szente páros számos közös produkciót jegyez, ilyen például a Csoportterápia, a Poligamy vagy a Meseautó. Juhász Levente zeneszerzővel együttműködve hozták létre a budapesti József Attila Színházban bemutatott Macskafogót, a kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban debütált Mikszáth-darabot, A beszélő köntöst, valamint a fentebb említett a Puskás, a musicalt.

A 45 perces beszélgetés a Zoom alkalmazáson keresztül lesz követhető, előzetes regisztráció után. Az érdeklődők az info@musicalneked e-mail címen kérhetik a belépési kódot a szervezőktől.

Kiemelt kép: Szente Vajk és Galambos Attila (fotó: puskasmusical.hu)