A Manna Produkció Csábi Anna legújabb darabját, a Köldökzsinór-varieté című produkciót állítja színpadra. Az alkalmi társulatban Györgyi Anna, Szegvári Júlia, Sárközi-Nagy Ilona és Kosznovszky Márton rajzolják meg a friss szülők, nagyszülők néha kétségbeesett, máskor buborékszerű boldogságban úszó karaktereit.

Kisgyermekes szülőnek lenni néha nem könnyű, főleg az első egy évben, mikor még minden olyan ismeretlen – sok a kéretlen tanács, a felfedeznivaló újdonság, a végtelenül mulatságos vagy véglegekig kétségbeejtő helyzet. A produkció kronologikusan haladva a szülővé válás útján, a gyermek megérkezése utáni időszak történéseit veszi sorra a mindig segítőkész nagymamával, és a régmúlt nevelési módszereivel való örök konfliktusokkal, a párkapcsolati dinamika teljes átalakulásával, és játszótéri barátságok újszerű élményeivel. Ezekből a történésekből, megtörtént és fiktív eseményekből írt darabot Csábi Anna rendező, aki nem először nyúl az anyaság témájához. „Terhesség, anyaság, szülés, császármetszés, szoptatás, csecsemőgondozás, gyermekágyi depresszió. Mintha a nők eltűnnének a föld színéről erre az időszakra, amire nyugdíjas korukban életük legszebb éveiként emlékeznek. De akkor miért van ez a periódus ennyire elrejtve? Ennek a szürkezónának a bemutatására vállalkozunk” – mondta el az előadásról Csábi Anna.

A Játszó Terek című pályázati program első premierjeként bemutatásra kerülő Köldökzsinór-varieté premierjét január 7-én, a Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban tartják. A Csokonai Nonprofit Kft. vezetősége nyáron írt ki pályázatot független alkotóművészek számára, amiben a Manna Produkció már készülő előadása lett az egyik nyertes, így talált új befogadóhelyre a Csábi Anna vezette alkalmi társulat.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Köldökzsinór-varieté olvasópróbájáról (Fotó: Kállai-Tóth Anett)