November 30-án mutatják be a Pinceszínházban Bodor Panna A hisztérika című darabját, amelyet ezt követően december 19-én láthat a közönség.

Hogyan javíthatom meg a lelkem? Ha megjavítom, talán önmagamat is elveszítem? Reakciót akarok, de nem arra, aki vagyok. Arra nem kérek, köszönöm. Az nem szerethető ugyebár. Arra akarok reakciót, aki lenni akarok a szemedben. Meg arra, aki a tiédben. Meg a tiédben. Vagy esetleg te tényleg megpillantanál? – ezekkel a gondolatokkal ajánlja a Pinceszínház legújabb darabját, amelyet az író-rendező, Bodor Panna az alábbiakkal egészített ki: „Az előadás, amelyet az Ébredések Alapítvánnyal és a Nyitnikék Magyar Antistigma Kezdeményezéssel közösen hoztunk létre, egy mentális egészség coming out. Az én coming outom. Elmesélem azt az életszakaszomat, amikor diagnosztizálva lettem egy személyiségzavarral. Sőt, tulajdonképpen hárommal is. Szeretnék aktívan tenni a mentális betegségek stigmatizálása ellen. Hiszem, hogy a láthatatlan sérüléseket éppen olyan komolyan kell venni, mint a fizikait. Remélem, hogy ez a gesztus hozzájárulhat ahhoz, hogy könnyebben tudjunk beszélni a lelki küzdelmeinkről.”

Az előadásban Borsos Luca, Buzási Fanni és Molnár Dávid Márk lép majd színpadra, a látvány- és jelmeztervekért Molnár Anna felel, a dramaturg Balázs Júlia volt. A bemutató után a nézők egy beszélgetésen is részt vehetnek, amelyen az érzelmi elakadásokat, mentális nehézségeket övező megbélyegzés lesz a téma az Ébredések Alapítvány munkatársaival és Antistigma csapatának szakértőivel, a moderátor Márky Anna lesz.

Kiemelt kép: A hisztérika plakátja (Fotó: Brozsek Niki)