A neves finn író, Bengt Ahlfors Színházkomédia című darabját számos alkalommal bemutatták már Magyarországon, most az Átrium tűzi műsorára június 17-től Spáh Dávid rendezésében. A sokak által a Família KFT-ből ismert alkotó főleg filmes projektekben dolgozott az elmúlt években, azonban idén másodszor vállalt színházi közegben feladatot: Ő állította színpadra a Mészáros Piroska saját tapasztalatait feldolgozó fergeteges vígjátékot, a Call Girlt. Mivel most is egy humoros darabról van szó, nem aggódunk, hogy jó kezekbe került-e a kortárs mű.

A történet a színházi világ mindennapjaiba kalauzolja majd a nézőket, egy premier előtt álló vidéki társulat munkáját láthatjuk: a feszült próbafolyamatot, a vezetők, az alkotót és a színészek konfliktusait, az ezek megoldására kötött kompromisszumokat és persze sok szenvedés és zűr után a mindenkit elégedettséggel eltöltő, boldog végkifejletet is. A Színházkomédiát Herczeg Adrienn, Péterfy Bori, Gálvölgyi János, Bercsényi Péter, Voith Ági, Brasch Bence, Varga Ádám, Hartai Petra és Kovács Máté játsszák.

Kiemelt kép: Gálvölgyi János (Fotó: Bielik István), Voith Ági (Fotó: Eöri Szabó Zsolt) és Péterfy Bori (Fotó: Karmapirin)