Február 20-án mutatják be az Art-Színtérben Warren Adler A Rózsák háborúja című fekete komédiáját Csiby Gergely rendezésében, Györgyi Annával, Seres Zoltánnal, Fekete Lindával és Király Dániellel a főszerepben.

„Ugye nem gondolkodtak még a váláson? De ha el is jutottak már a gondolatig, ugye hagytak egy csepp esélyt, hogy meggondolják magukat? Csak mert Jonathan és Barbara Rose nem hagyott. 25 év házasság után szétválnak útjaik. Egymásról le tudnak mondani, de a pazar közös otthonukról nem. Elszánt harcba kezdenek hát a házért, és a legképtelenebb, legdurvább eszköztől sem riadnak vissza, hogy legyőzzék egymást. Ha már eljátszottak egyszer is a válás gondolatával, vagy ha úgy érzik házasságuk minden próbát kiáll, nézzék meg a történetüket!” – olvasható az előadás színlapján, amely a nagy sikerű A Rózsák háborúja című film színpadi változata.

A szövegkönyvet Sediánszky Nóra és Tucker András ültette át magyarra, a dramaturg Góczán Judit, az előadás díszlet- és jelmeztervezője Galamb Adrienn. Az Art-Színtér új bemutatójának a magánszínház új állandó játszóhelye, a II. kerületi Árpád fejedelem útja 3-4. szám alatti épület ad otthont.

Kiemelt kép: Király Dániel A Rózsák háborúja olvasópróbáján (Fotó: Szokodi Bea)