Február 25-én és 26-án a Jurányi Házban lesz látható az idén 20. születésnapját ünneplő Tünet Együttes új előadása, a Nothing Personal. A létezés eufóriája című filmjével világszerte ismertté vált rendező, Szabó Réka ezúttal a kiégés témájával foglalkozik. A próbafolyamathoz Boldizsár Ildikó meseterápiás módszere adott inspirációt.

A Tünet Együttes a kortárs tánc és színházi életben 2002 óta működő független társulat. Előadásaik egyszerre elgondolkodtatóak, drámaiak, gyermekien felszabadultak és felszabadítóak. A társulat nem ismer műfaji határokat, egyenrangú elemként kezeli a szöveget, a mozgást, zenét, vizualitást és a különleges technikai megoldásokat. A darabban Szabó Réka, Peer Krisztián és Szász Dániel saját meséjüket és saját belső démonaikkal szembeforduló mesehőseiket alkotják meg. A történethez Márkos Albert zeneszerző-csellista teremt érzékeny zenei közeget. A Tünet Együttes Szirtes Attila emlékének ajánlja az előadást.

A próbafolyamat során az alkotók a Boldizsár Ildikó általa kifejlesztett terápiás módszer segítségével – a mesekutató-meseterapeutával személyesen is konzultálva – járják körbe elakadás-történeteiket, hogy megalkothassák saját meséjüket és mesehőseiket. Mint mondják, a mesék szimbolikus világában mindenfajta életválság megjelenik – így a kiégés is. Az alkotók célja a darabbal, hogy rávilágítsanak arra, hogy a kiégés nem állandó állapot és  nem csak muszáj, de lehetséges is erről a pontról elmozdulni.

Kiemelt kép: A Nothing Personal alkotói (Fotó: Tünet Együttes)