Négy férfi – az idős apa, két felnőtt fia és idős testvére – évek óta élnek egy londoni házban anya nélkül, nő nélkül. Váratlanul megjelenik az Amerikában élő harmadik fivér fiatal feleségével: Teddy és Ruth hosszú évek után váratlanul hazalátogatnak a férfi munkásosztálybeli családjához Észak-Londonba.

Mire megérkeznek, már teljes lángon lobog a családi sportpokol; durva bántások és szentimentális elérzékenyülések váltogatják egymást szeszélyesen az összezárt férfiak között. A csaknem elveszettnek hitt fiú és az izgalmas idegen nő hazatérése még tovább forralja az indulatokat, és veszedelmes viszonyok kezdenek kialakulni.

A Hazatérésben a cselekmény tárgya nem más, mint az apauralom bukása, és felváltása a nőuralommal, az anyauralommal. És bár az odáig vezető út rögös, ha nehezen is, de helyreáll a család régi rendje, újra asszony veszi át az otthon irányítását.

A Nobel-díjas Harold Pinter 1964-ben íródott Hazatérés című drámáját Ascher Tamás értelmezésében ismerhetik meg a nézők. Szerreplők: Gáspár Tibor (Max), Görög László (Lenny), Harsányi Attila (Sam), Fandl Ferenc (Teddy), Simon Zoltán (Joey) és Szirbik Bernadett (Ruth).

A bemutatót május 8-ra tervezi a teátrum.

Kiemelt kép: Ascher Tamás (Fotó: Trokán Nóra / Katona József Színház)