Március 13-án új bemutatót tart a Madách Színház: Fráter Zoltán A két egyetlen című költői játéka Karinthy Frigyes életét dolgozza fel kora talán legnagyobb irodalmárának írásai nyomán.

A bemutatóra az online térben kerül sor, a produkció nem titkolt célja, hogy közelebb hozza a nézőket a magyar irodalomhoz. Mi sem alkalmasabb ennél Fráter Zoltán 2009-ben íródott dokumentum-játékánál, hiszen az ELTE Bölcsészettudományi Karának Modern Magyar Irodalomtörténet Tanszéke docensének kutatási területe éppen Karinthy munkássága.

„Úgy érzem, agyamban daganat képződött, amikor ő meghalt…” – jegyezte fel naplójába a költőóriás hőn szeretett első felesége, Boga halála után. 1936-ban műteni is kellett, ekkor már második felesége, Böhm Aranka édesíti-keseríti Karinthy hétköznapjait szenvedélyes érzelmi viharaival. A darabban az élet és halál között lebegő író két nővel viaskodik.

Szirtes Tamás, az előadás rendezője a mű sajátosságait szem előtt tartva kifejezetten az online térre adaptálta a Fekete Ernő (Karinthy), Jordán Adél (Böhm Aranka) és Fekete Réka-Thália (Boga) főszereplésével látható előadást. Jegyeket a teátrum honlapján keresztül válthatnak a bemutatóra, a produkciót a teátrum márciusban több alkalommal is műsorára tűzi majd.