November 25-én és 26-án a Tér-kép Galéria, december 1-jén pedig a Godot Galéria-Moha Cafe ad otthont a KVTársulat legújabb, Ne bánts! címet viselő érzékenyítő összművészeti projektjének.

A Ne bánts! eseményeinek fókuszában mindazok az áldozatok állnak, akik a zárt ajtók mögött történő lelki bántalmazásnak, a falakon belül maradó csöndes fájdalomnak az elszenvedői. A KVTársulat célja, hogy felhívja minderre a figyelmet, és művészi eszközökkel láthatóvá tegye mindazt, ami titokban, titkolva zajlik. A projekt résztvevői kérdőre vonják a mindannyiunkban ott rejlő kívülállót, a „nem láttam, nem hallottam semmit”, „nem az én dolgom” hozzáállást, a néma környezetet, a közönyt. A Ne bánts! ennek a témának a továbbgondolása a képzőművészet és a szépirodalom bevonásával. A színház kereteit kitágító, társművészeteket és más kulturális-társadalmi területeket érintő művészeti projekttel a színházlátogató közönségen túl egy szélesebb társadalmi réteget kívánnak megszólítani. 

Ne bánts! projekt képzőművészeti eseményeként megvalósuló egyedi performansz és kísérleti kiállítás megálmodója Száger Zsuzsa. A bántalmazott nők mellett felszólaló esemény két alkalommal lesz megtekinthető a Tér-Kép Galériában: november 25-én, pénteken 18 órától 20 óráig, majd másnap, november 26-án, szombaton 15 órától 17 óráig.  A szombati esemény egy izgalmas beszélgetéssel kiegészülve lesz látogatható, ahol Gyárfás Dorka moderálásával Száger Zsuzsa, Urbanovits Krisztina és Proics Lilla eszmecseréje látható majd. Az összművészeti projekt irodalmi estje december 1-én 18 órakor kerül megrendezésre a Godot Galéria Moha Café-ban, ahol három kortárs hazai írónő műveiből olvasnak fel a KVTársulat színésznői. Elhangzik Kalapos Éva Veronika novellája, Karafiáth Orsolya regényrészlete és szemelvények Kiss Judit Ágnes új, hamarosan megjelenő regényéből. Ezt követően az írónőkkel és a társulat közreműködő színészeivel Veiszer Alinda beszélget.

Kiemelt kép: Urbanovits Krisztina és Száger Zsuzsanna (Fotó: Rákossy Péter)