Opera Otthonra címmel új, fizetős streamingszolgáltatással jelentkezik 2021 januárjától a Magyar Állami Operaház. A színházi korlátozások idejére életre hívott sorozatban szombat estkénként 19:00 órától az InterTicket felületén a tervezett januári bemutatók közvetítései és népszerű repertoárelőadások felvételei is elérhetők lesznek.

Noha a járványhelyzet miatt nyilvános előadások megtartása a színházakban nem lehetséges, a Magyar Állami Operaház feltett szándéka, hogy meghirdetett bemutatóit továbbra is a nagyközönség elé tárja. Ebből a célból indul útjára az Opera Otthonra fizetős streamingszolgáltatás, amely a korlátozások fennállásáig egyszeri, folyamatos megtekintés mellett teszi elérhetővé a Magyar Állami Operaház és a Magyar Nemzeti Balett legfrissebb produkcióit.

Az Opera bevezetésként előzetes regisztrációt követően A diótörő korábban meghirdetett december 24-25-i ingyenes online közvetítését, valamint 2021. január 1-jén a 2014-es újévi gálájának koncertfelvételét is elérhetővé teszi InterTicket platformján. A regisztrálók számára az Opera egyszer felhasználható, 10%-os kedvezményre feljogosító kupont ajándékoz az Opera Otthonra 2021-es januári közvetítéseire, melyek közt elsőként 2021. január 9-én 19 órától Purcell A tündérkirálynő című művének 2016-os felvétele lesz látható. A fizetős szolgáltatások megjelenésével párhuzamosan az Opera Facebook-oldalán folytatódnak az ingyenes közvetítések is.

Kiemelt kép: Opera Otthonra (Fotó: Magyar Állami Operaház)