Kedves Olvasó!

Amikor ma reggel az oldalainkra tévedtél, akkor valami szokatlannal találkoztál, hiszen az elmúlt órákban elhagytuk a kezdetektől használt logókat, egy teljesen új, az eddiginél sokkal egységesebb, a hitvallásunkat sokkal inkább megjelenítő design-nal újultak meg weboldalaink, Facebook és Instagram oldalaink, YouTube csatornánk.

Nagyon régóta készültünk már erre, az új arculat grafikai elemei február óta várják, hogy megmutathassuk őket nektek, de a koronavírus az összes tavaszi tervünket felülírta. Így utólag azt hiszem nem is baj, mert a karantén hosszú ideje alatt volt lehetőségünk arra, hogy tovább érleljük a gondolatainkat, újabb ötleteken, terveken dolgozzunk, a szokásosnál is nagyobb fejlesztésekbe vágjunk bele. Ezek első lépése az új design, amit Csáfordi László, az ország egyik legjobb színházi kötődésű grafikusa (Radnóti Színház, Orlai Produkciós Iroda) tervezett meg nekünk. Innen is köszönöm, hogy félszavakból értve is továbbgondolta és megvalósította, amit kértem tőle!

Ahogy láttátok, az elmúlt hetekben picit visszafogottabban voltunk jelen, ami annak köszönhető, hogy jóval kevesebb tartalom született, amiről írhattunk volna. Az online térbe költözött kultúra egy picit elfáradt, hiszen az alkotók a nehéz körülmények ellenére is erejüket megfeszítve szolgálták a közönséget, nekik is szükségük van most a veszélyhelyzet oldódásával némi töltekezésre. Mint ahogy nekünk is, a VízióMédia csapatának.

A karantén alatt volt idő visszagondolni egészen a kezdetekig, és rá kellett jönnöm, hogy milyen elképesztően sűrű és felfokozott állapotban teltek a pandémia előtti hónapjaink. A szerkesztők hetente több interjút, ajánlót, számos hírt ontottak magukból, a fotósok volt, hogy egy nap 2-3 sajtótájékoztatón vagy fotóspróbán vettek részt, a videókért felelős kolléganő pedig nem győzte vágni a werkek anyagait. Közben nem éreztük, hogy fáradtak vagyunk, hajtott minket a lelkesedés, de a 10 hétnyi kényszerpihenő után teljesen egyértelmű, hogy mindannyiunknak szüksége volt a lassításra.

Mostanra viszont már nagyon ki vagyunk éhezve arra, hogy előadásokat nézhessünk, művészekkel, alkotókkal beszélgethessünk, sajtóeseményeken, próbákon fotózhassunk, forgathassunk, hogy ismét az a mindannyiunk által annyira szeretett légkör vegyen minket körbe, ami csak és kizárólag a színház sajátja. Erre készülünk, kihasználva még az utolsó nyugodt napokat – a reményeink szerint hamarosan bekövetkező – újraindulás előtt. A csapat tehát nem változott, mindenki itt van, mindenki kitartott, sőt… tele energiával, kreatív gondolatokkal és még inkább elköteleződve a kultúra szolgálata iránt készül a színházak visszatérésére.

Ez az, amit kifejez számunkra az új arculat, és ez az, amit számotokra is szeretnénk nap mint átadni. Gyertek velünk továbbra is a Deszkán és a Műsoron, mert olyan projektekkel készülünk nektek, amelyek miatt, ígérem, érdemes lesz még inkább ránk figyelni!

Malik Andrea

Alapító-főszerkesztő