Az avagyMűhús nevet viselő újonnan alakult amatőr színházi társulat november 9-én debütál első produkciójával, Tasnádi István Közellenség című drámájának újszerű feldolgozásával a TRIP Hajó színpadán.

A társulatot Molnár Dóra alapította, aki a 2018/19-es tanévi dráma OKTV 2. fordulója kapcsán kezdett el először foglalkozni Tasnádi István Közellenség című művével. Azóta a fiktív társulat tagjai teljesen lecserélődtek, ám a rendezőnek készülő fiatal alkotó nem tudta elengedni az anyagot, most pedig, másfél év után, egy új csapattal a nagyközönség előtt is bemutathatja előadását. “Maga Tasnádi a formabontó elsősorban. Legalábbis én nem ismerek másik olyan drámát, amiben az áldozatok narrálják a történetet. Ezenkívül ott vannak a szerepösszevonások, amit utoljára az Örkény Színház IV. Henrik című előadásban láttam és ott is megdöbbentem tőle.” – mondta a rendezőnő, majd hozzátette, hogy a produkció a zeneisége miatt is formabontó lesz. A klasszikus művektől elkezdve a goa zenén át egészen a magyar alterig minden felcsendül majd az előadásban, köztük olyan magyar zenekarok híres dalai is, mint az IDEGEN zenekar, a Lázár tesók, az Esti Kornél és a 30Y. “Az utolsó újszerűségünk a színszimbolika, ami végigvonul az előadáson. Minden karakternek megvan a saját színe, ami segíti a szerepek közötti átmenetek megértését, kiemeli a karakterek tulajdonságát és a többi szereplőhöz való viszonyát.” Az avagyMűhús amatőr társulat tagjai, és az előadásban szereplő színész fiatalok: Tóth Bence, Wenczel Máté, Tomori Martina, Tóth Anna Júlia, Berek Milán, Benesovits Áron, Takáts Bálint, Horváth Virág, Kardos Kíra és Kis Olivér. 

Az amatőr, de annál lelkesebb alkotó csapat első bemutatóját november 9-én este 19 órakor a TRIP Hajó színpadán nézhetik meg az érdeklődők. Jegyek még kaphatók a TRIP hivatalos jegyértékesítő oldalán.   

Kiemelt kép: Wenczel Máté az avagyMűhús Közellenség című előadásában (Fotó: avagyMűhús)