Új filmzenei albummal jelentkezik jövőre a kétszeres Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas filmzeneszerző, Hans Zimmer. A Sony Classical lemezkiadó ízelítőül közre is adta a dupla lemez első számát, a háromrészes Last Samurai Suite című darabot Az utolsó szamuráj című filmből.

A Hans Zimmer Live címet viselő dupla lemez a zeneszerző legnépszerűbb darabjainak új feldolgozásait tartalmazza. Egyebek mellett Az oroszlánkirály, A sötét lovag, a Dunkirk, a Gladiátor és az Eredet filmzenéi is újragondolt változatban hallhatók majd a korongokon. A filmzenei számokat Zimmer idén nyáron, a koncertturnéján vette fel, az albumot tíz fellépés műsorából rögzítették, amelyeken a húsztagú The Disruptive Collective elnevezésű zenekarát vezényelte. A komponista maga is több hangszeren játszik a felvételeken, amelyen az Odesszai Operazenekar és Kórus is közreműködik. „Egyszerűen a legjobb albumot akartam elkészíteni. Azt akartam, hogy a zene kicsit máshogy lélegezzen a saját környezetében. Ebben a kalandban a lehető legjobb közreműködő csapat szegődött hozzám – árulta el Zimmer.

A dupla album március 3-án jelenik meg, és a steraming platformokon is elérhető lesz. Ezzel párhuzamosan Zimmer egy sor új európai koncertjét is bejelentette: az április 23-án a németországi Oberhausenben kezdődő koncertturné 15 országot érint, Budapesten június 5-én a Papp László Sportarénában rendezik meg az előadást.

Kiemelt kép: Hans Zimmer (Fotó: Frank Embacher)