Ma ünnepli 55. születésnapját Udvarias Anna színművész.

1967. szeptember 5-én született Budapesten. A gimnázium elvégzése után a Rock Színházban ismerkedett meg először komolyabban a színészettel. Sikeres felvételije után a Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult, ahol 1993-ban diplomázott. Az iskolai évek után is maradt a Rock Színházban, itt játszott egészen annak megszűnéséig, de mellette vendégszerepelt a Vígszínházban és az Operett színházban is, utóbbinak tagja is volt 1996 és 1999 között. Az itt eltöltött évek után a Budaörsi Játékszínben lépett színpadra, de rendszeres szerepelt a Körúti Színházban és vendégszerepelt a Pesti Magyar Színházban is. 2019-ben hívták a Thália Színházhoz vendégművészként, az Egy csók és más semmi című zenés vígjátékába, a rákövetkező évtől pedig állandó tagja lett a Nagymező utcai teátrumnak.

Számos szerepben láthatta a nagyközönség, ő alakította Evitát a Rock Színházban, Anitát a Vígszínház West Side Story-jában, vagy Kerekes Annát a Körúti Színház Meseautójában. A Tháliában is több darabja fut jelenleg, Szirtes Tamás Gyilkosság az Orient Expressen című előadásában ő formálja meg Dragomirov hercegnőt, Kelemen József Komédia egy bankrablásról című darabjában pedig Rose-t.

Színházi szerepei mellett rendszeresen szinkronizál, 2014-ben pedig szerepelt a TV2-n futó Rising Star zenei tehetségkutató műsorában, ahol a 10. helyezést érte el.

Kiemelt Kép: Udvarias Anna (Fotó: Bodnár Anna)