A Képmás-estek sorozat immáron több évtizedes hagyományra tekint vissza: a Képmás Magazin és a Média a Családért Alapítvány közös szervezésében megvalósuló program számos szórakoztató művészi produkcióval, izgalmas beszélgetésekkel inspirálta nézőit a család és az emberi kapcsolatok gondolatkörében való elmélyülésre. Idén nyáron is számos izgalmas helyszínen találkozhat a közönség a szervezőkkel és a résztvevő alkotókkal.

Ma este 19 órától a szentendrei ÚjMűhely Galéria ad otthont a Művészet és megélhetés című beszélgetésnek, amelyen Kőszeghy Flóra képzőművész, építész és Sipos Tünde művészettörténész vesz részt. Július 29-én a Várkert Bazár Szárazárok Színpadán Dr. Buda László pszichiáter, pszichoterapeuta boncolgatja az örök kérdést: hogyan lehet feldolgozni, ha megcsaltak minket? a Bízhatok-e benned? – Féltékenység és megcsalás című esten. A beszélgetést követően a résztvevők megtekinthetik az Elemi szerelem című francia filmet is.

Augusztus 4-én és 5-én az Ördögkatlan Fesztivál látja vendégül a sorozatot, első este a kisharsányi Vylian Teraszon Parti Nóra és Varga Ádám színészi játéka szemlélteti a fiatalok pályakezdési nehézségeit. Másnap Jankovics Anna és Jaskó Bálint közreműködésével Az ismerkedés ideje című program keretében esik majd szó a fesztiváletikettről. Mindkét est szakértő vendége Pécsi Rita neveléskutató lesz. Egy nappal később a Kőfeszten Navratil Andrea népdalénekessel, augusztus 7-én pedig Pál Eszterrel, Pál István Szalonnával és édesapjukkal, Pál Lajossal találkozhatnak a nézők.

Az estek házigazdája a Képmás Magazin főszerkesztője, Szám Kati lesz, a programokra a kiadvány online felületén keresztül lehet jelentkezni.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Képmás-estek egy korábbi rendezvényéről (Fotó: Képmás Magazin)