2023. szeptember 21-én és 22-én Budapesten ismét megrendezésre kerül a Brain bar fesztivál. A rendezvénynek ezúttal a Magyar Zene Háza ad otthont, a központi téma pedig a test és lélek egyensúlya, illetve a mentális egészség globális válsága lesz. A jövőfesztiválként is emlegetett programon, regisztrációt követően ingyenesen vehetnek részt a diákok és a pedagógusok. Házigazdaként pedig többek között jelen lesz Linczényi Márkó, de Iain Lindsay egykori brit nagykövet is.

A résztvevők több mint 120 vendég előadásán és 100 programelemen vehetnek majd részt. Rögtön a nyitóelőadáson Sophie Bostock alváskutató számol majd be az alvás mindennapi életünkre és pszichénkre gyakorolt hatásáról. Esther Perel, a világhírű bestsellerszerző és pszichoterapeuta, pedig arról mesél majd, hogy mit tehetünk az elmagányosodás ellen, illetve hogyan őrizheti meg egy társadalom az egészséges pszichikumát.

Megtudhatjuk majd mi zajlik a Z generáció belső világában, Szondy Máté pszichológus, Dombi Zsófia kutató és Solére énekes, dalszerző segítségével. Előadásuk mindenki számára ingyenesen látogatható, a Brain Bar Youtube csatornáján pedig élőben nyomon követhető lesz.

Részt vesz még a fesztiválon Christine Flaspohler, aki csapatával azokat a szkafandereket tervezi, amelyeket a NASA űrhajósai is használnak majd a következő Holdra szállás során. Továbbá Anouk Wipprecht, holland tervező, aki gondolatokkal irányítható, robotként működő ruhákat készít és Budapesten is bemutatja majd mozgó, lélegző, és a környezetre is reagáló munkáit.

Sor kerül még Magyarország első nyilvános akkumulátorgyár-vitájára és Szoboszlai Dominik menedzsere, Esterházy Mátyás is tart majd előadást, ahol kiderül mit tanulhatunk a Liverpool focistájának életéből. Lil Frakk vezetésével Sisi, Eckü, Busa Pista és a 6363, vagyis Gege beszélgetnek majd a magyar újgenerációs hiphop jelenéről és jövőjéről.

Őszintén? Szerintem mindannyian vágyunk arra, hogy a különböző intelligens gondolatokon való elmélkedés miatt töltsük álmatlanul éjszakáinkat, ne pedig a rengeteg teendő vagy a telihold miatt. Ez esetben pedig ott a helyünk a Brain Baron!

Kiemelt kép: Pillanatkép a Brain Barról (Fotó: Hartyányi Norbert – We Love Budapest)