Újabb 12 színházi előadással gazdagodott a Déryné Program Országjárás alprogramjának repertoárja.

A könnyedebb darabok között találjuk Woody Allen örök klasszikusát, a Játszd újra, Sam! című előadást, valamint a Csókos asszony című operettet, mindkét előadást a Zenthe Ferenc Színház társulatával láthatjuk. A vidámság mellett a dráma és tragédia sem maradhat el a kínálatból: Wass Albert Jönnek! és Adjátok vissza a hegyeimet! című kisregényeiből írt A világ és a vége című színdarab, a Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház előadása az igazságkeresésről, a trianoni tragédia lelki feldolgozásáról szól. Földes László Hobo is újabb produkcióval indul országjárásra, a József Attila Színház pedig két Márai Sándor darabbal, a Kalanddal és A gyertyák csonkig égnekkel került be a programba. A nagy orosz lélek lírai hangjait szólaltatja meg a Magyarországi Szerb Színház és a Magyarországi Nemzetiségek Színházi Társulata közös produkciója, a Varsói melódia, amelyet Leonyid Zorin szerelmi himnuszának is szoktak nevezni.

Mozgás és tánc kategóriában igen széles a paletta, a néptánctól, a baletten át a flamencoig izgalmas és látványos produkciók kaptak helyet a repertoáron. Appelshoffer János és Rémi Tünde alkotópárosa „Ott se lészen megállásom…” című táncszínházi előadása a betyárvilágot idézi meg. Szintén a tánc nyelvén kel életre Csipkerózsika klasszikus története a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciójában, Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával. A táncelőadások sorát gazdagítja Tolsztoj klasszikusa, az Anna Karenina a Győri Balett előadásában. A tragédiát a Seregi- és Harangozó-díjas Velekei László állította színpadra Marjai Lili Anna főszereplésével. A Forte Társulat Toldi című előadása során a teljes Arany-mű elhangzik, miközben a mozgás, a zene, a tánc és a szöveg is szerves részévé válik. Pirók Zsófia flamenco táncelőadásával pedig olyan utazásra hív, melyben a megállók helyszínének csakis a képzeletünk szabhat határt: a Caminos című produkcióban Pirók mellett Lippai Andrea, Reichardt Zsófia és Ajtai Krisztina működnek közre, az előadást Bakos-Kiss Gábor állította színpadra.

Az előadásválasztási időszak elkezdődött, egészen június 30-ig van lehetőségük a művelődési házaknak, kulturális intézményeknek választani a 100 előadást felvonultató repertoárból.

Kiemelt kép: Jelenetkép a Győri Balett Anna Karenina című előadásából (Fotó: Jekken Péter)