Tavaly ősszel rendhagyó irodalmi estsorozatot indított a szentendrei Ferenczy Múzeum Centrum. A szervezők célja, hogy megszólítsák a szépirodalom barátait, és egy-egy kiállítással feltárják előttük a képzőművészet magyar fővárosának tartott Szentendre mindeddig kevéssé ismert, izgalmas legendáriumát.

A komplex művészi élményt nyújtó Hatlépés elnevezésű programsorozat házigazdája a népszerű irodalmár, Juhász Anna. A szervezők minden alkalommal az aktuális kiállításhoz kapcsolódó műsorral készülnek, melyekben színművészek közreműködésével verseken, leveleken, naplórészleteken keresztül nyújtanak betekintést a város képzőművészeinek személyes történeteibe.

A Ferenczy Múzeum Centrum épülete (fotó: muzeumicentrum.hu)

A Hatlépés második estje január 26-án lesz a Ferency Múzeumban, melynek középpontjában Vajda Lajos festő és grafikus élete áll. Az eddigi legteljesebb Vajda-kiállítást tekinthetik meg az érdeklődők Szentendrén, a Hatlépés estjén pedig a kiállítótérben elhangzó felolvasásokkal megismerhetjük a művész és feleségének, a szintén jelentős életművel rendelkező festőművész, Vajda Júlia megrendítően szép kapcsolatát is.

Juhász Anna Szabó Noémi művészettörténésszel beszélget, a verseket és naplórészleteket pedig Trokán Nóra és Haumann Máté előadásában hallhatják a résztvevők. A január 26-án, 18 órakor kezdődő Hatlépésen való részvétel regisztrációhoz kötött, ezt a regisztracio@muzeumicentrum.hu e-mail címen lehet megtenni.

Kiemelt kép: Trokán Nóra (fotó: Emmer László) és Haumann Máté (fotó: pestimagyarszinhaz.hu)