A Balázs Béla-díjas rendező, producer és forgatókönyvíró, Herendi Gábor olyan filmeket készített a múltban, mint a Valami Amerika 1-3, a Magyar vándor, a Kincsem és a Toxikoma, a következő projektje pedig független filmként készül a Vertigo Média gyártásában: ez lesz a Futni mentem című romantikus vígjáték, amely olyan színészeket vonultat fel, mint a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Udvaros Dorottya, valamint Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix, Bányai Kelemen Barna, Csányi Sándor, Ember Márk, Csuja Imre, Schmied Zoltán, Gálffi László, Hevér Gábor, Trokán Péter és Góg Anikó triatlon olimpikon. 

A történet szerint Vera (Udvaros Dorottya) a férjével (Csuja Imre) közösen teljesít egy bakancslistát, amin már csak egyetlen kihívás marad, amikor a férfi váratlanul meghal. Az asszony elhatározza, hogy az utolsó tételt is kipipálja, a lányaival (Lovas Rozi, Tenki Réka, Trill Beatrix) váltóban lefutja a maratont az urnával együtt, csakhogy egyikük sincs sem fizikálisan, sem mentálisan felkészülve egy ilyen megmérettetésre. Az egyik lány két gyereket nevel és arra vágyik, hogy megkérjék a kezét, a másik sehol nem találja a helyét, a harmadik pedig a család helyett a karrierre koncentrál. Vera felkér egy edzőt (Ember Márk), hogy és nagyon eltöktélt, vállalkozása pedig a rokonokat és barátokat is váratlanul éri. 

A Futni mentem Divinyi Réka (Ida regénye, Valami amerika 3) és Miklya Anna írásában, Kárpáti György (Volt egyszer egy téka, Magyar hangja…), Berta Balázs (Varrat, Magyar hangja…) és Pusztai Ferenc (A hentes, Szép csendben) produceri felügyeletével, Hrutka Róbert (Toxikoma, Valami amerika) zenéivel, Szatmári Péter (Toxikoma, Kincsem) fényképezésében valósult meg, íme az első trailer: 

A film november 28-án kerül országszerte a mozikba a Vertigo Média forgalmazásában.

Kiemelt kép: Lovas Rozi a Futni mentem egyik jelenetében (Fotó: Vertigo Média/Sághy Tímea)