A Szegedi Szabadtéri Játékok két ingyenes előadásának főpróbája is nyilvánossá válik a Dóm téren, valamint a korábbi sikeres előadások levetítésével is készülnek a szervezők.

Óriási érdeklődés övezte a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri előadásait, az ingyenesen megtekinthető produkciókra a meghirdetés után pillanatok alatt elfogytak a jegyek. A vezetőség éppen ezért úgy határozott, hogy az idei előadások főpróbáit is nyilvánossá teszi, így a nézők július 23-án, csütörtökön is láthatják az AKÁRKI-t, augusztus 14-én pedig az Ajándékkoncertet. Korábban szegedi lakcímkártyára volt szükség az ingyenes jegyek igényléséhez, a főpróbák belépői most bárki számára hozzáférhetők.

Mindezen túl a fesztivál ingyenes vetítésekkel is készül a Dóm téren: egy hatalmas LED-falon az elmúlt évek legsikeresebb előadásait láthatják a nézők: július 30-án a Tévedések vígjátéka című közönségkedvenc próza, majd a következő három estén – július 31-én, augusztus 1-jén és 2-án – az Aida, a Rigoletto és a Tosca című opera kerül „újra” a műsorpalettára. A vetítésekre jegyet igényelni nem kell, a közönség előzetes regisztráció nélkül is beülhet a mozira.

A főpróbák a megszokott 21 órás kezdéssel láthatók majd, míg a korábbi előadások vetítése 20 órakor kezdődik, így a hazajutás a tömegközlekedéssel utazók számára is biztosított lesz.

Kiemelt kép: Szegedi Szabadtéri Játékok (fotó: Duscha Béla)