Március 26-án tartják Az öreg hölgy látogatása premierjét a székesfehérvári Vörösmarty Színházban, Dürenmatt tragikus komédiájának olvasópróbáját a múlt héten tartották meg. A Tóth Ildikó és Gáspár Sándor főszereplésével érkező produkciót Bagó Bertalan állítja színpadra. 

“Vannak dolgok, amik nem évülnek el. Az, hogy milyen az, amikor az embert megveszik kilóra pénzért. Egyáltalán meg lehet-e. A darab azt mondja, hogy sajnos meg lehet. A másik kérdés, hogy mi a bosszú, mennyit ér meg az, hogy bosszút álljon az ember” – vallja Bagó Bertalan rendező, aki szinte a teljes társulat részvételével állítja színpadra Dürenmatt örökérvényűjé történetét. Az öreg hölgy látogatása 1956-ban íródott, de aktualitásából semmit sem veszített. A címszereplő jön, bosszút áll, megveszi a lelkeket, ha kell egy egész városét, az őt ért sérelemért egy emberéletet kér, bármi is legyen az ára. De Claire Zanahassian csak akkor járhat sikerrel, ha egy városnyi ember korrumpálható. Márpedig Dürenmatt műve bebizonyítja, hogy egy egész városnyi ember is korrumpálható.

A főbb szerepekben Tóth Ildikó, Trokán Péter, Kozáry Ferenc, Derzsi János, Kuna Károly, Gáspár Sándor, Varga Mária, Ladányi Júlia, Kovács Tamás és Kádas József lesz látható, de mellettük szinte a teljes társulattal találkozhatunk ebben a tragikus komédiában. A díszletet és a jelmezeket Vereckei Rita tervezi, az előadás rendezőja Bagó Bertalan. 

Kiemelt kép: Tóth Ildikó (Fotó: Székesfehérvár.hu)