Bár a bemutató dátumát még nem lehet tudni, a Bella figura című előadás olvasópróbáját már december 14-én megtartották a Vígszínházban.

A hegedűművész édesanyja által magyar gyökerekkel is rendelkező Yasmina Reza kortárs francia drámaíró, színésznő, regényíró és forgatókönyvíró rövid, szatirikus művei közül jó néhány a mai társadalom középrétegének kérdéseire keresi a választ.

A Bella figura című darabban Borisz romantikus estét akar eltölteni a szeretőjével egy távoli szállodában, de aztán összefut egy idős hölggyel, aki itt ünnepli a születésnapját, és nem mellesleg a férfi felesége legjobb barátjának az anyósa. Hogyan végződhet egy ilyen este? Pezsgő, tengeri sün és kagyló keveredik vágyakkal, álmokkal és csalódásokkal ebben a sírós-nevetős darabban. Minden érintett megpróbálja eljátszani a „bella figurát”, ami azonban tragikusan groteszk módon kudarcot vall. Két pár és egy anyós. Szeretők és házasok. Egy titkos romantikus vacsora és egy sokadik születésnap. Yasmina Reza színpadi adaptációjában a hétköznapok magával ragadó humora, a mindannyiunk számára ismerős abszurd véletlenek, és az emberi kapcsolatok szövevényes hálója áll a középpontban.

A Török Ferenc által rendezett komédiában Stohl András, Petrik Andrea, Kovács Patrícia, Wunderlich József és Halász Judit lépnek színpadra a Pesti Színházban.

További információkat a teátrum honlapján találhatnak.

Kiemelt kép: Wunderlich József a Bella figura olvasópróbáján (Fotó: Dömölky Dániel)