Június 11. és 12. között Magyarországra is ellátogat a geekek ünnepe, a Budapest Comic Con keretében a filmek, sorozatok, képregények, videojátékok, cosplayek, előadások, kiállítások és családi programok kedvelői egyaránt megtalálhatják a számításaikat. A Hungexpón helyet kapó rendezvény ráadásul a gamereket megcélzó PlayIT-tel egy helyszínen lesz, az egyik eseményre megváltott jeggyel be lehet lépni a másikra is, szóval mindkét nap 10-től 18 óráig temérdek program várja majd az érdeklődőket. 

A filmrajongók például olyan különlegességekre számíthatnak, mint az HBO Max tartalmaival kapcsolatos látnivalók (lesz Trónok harca, Harry Potter és A besúgó is), a Post Mortem prezentáció, a minőségi előzeteseket készítő hazai DIGIC Pictures előadása, Star Wars előadások, Réz András filmesztétával való beszélgetés, A Gyűrűk Ura– és Marvel-kiállítás, Cartoon Network stand, valamint partneroldalunk, a Puliwood válogatott paneljei. A honlap szerkesztői beszélgetnek a korszakalkotó filmekről, a VOX magazin főszerkesztő-helyettesével, Tóth Csabával megvitatják a filmkritikusok megítélését, valamint tartanak egy kerekasztalt a magyar szinkronnal, azon belül is a Marvel-filmekkel kapcsolatban, amelynek Kálid Artúr, Zámbori Soma és Baráth István lesznek a vendégei. 

De a Budapest Comic Conon nem csupán hazai színészek, hanem külföldi sztárok is helyet kapnak. A meghívottak között van John Rhys-Davies (A Gyűrűk Ura, Sliders), Christopher Lambert (Hegylakó, Mortal Kombat), Jack Gleeson (Trónok harca), Georgia Hirst (Vikingek), Spencer Lee Wilding (Star Wars, Trónok harca), Georgina Leonidas (Harry Potter) és Sean Biggerstaff (Harry Potter) is, akikkel a Puliwood szerkesztői beszélgetnek majd. Fontos, hogy a külföldi vendégekkel csak külön jegy megvásárlásával lehet dedikáltatni és fotózkodni. További információk a hivatalos honlapon

Kiemelt kép: Zámbori Soma (Fotó: Férfiak Klubja), Kálid Artúr (Fotó: Theater Online), Baráth István (Fotó: Baráth István)