A POKET közösség tagjai nyáron sem fognak unatkozni, ugyanis a szervezők júliusban több helyszínen, változatos programokkal várják az érdeklődőket: könyvbemutatókkal, koncertekkel, irodalmi előadásokkal is készülnek, valamint ismét lesz POKET Udvar a Művészetek Völgyében. 

Július 1-jén 17 órától másnap 13 óráig a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban tartanak pizsi-bulit, amelyre szeretettel várnak minden olyan érdeklődőt, aki szívesen töltené az éjszakát a könyvtárban. Július 6-án Kolozsváron, 9-én pedig Gyulán kerül bemutatásra a Vecsei H. Miklós által írt és ifj. Vidnyánszky Attila által rendezett Ifjú barbárok című történelmi dráma. 14-én a Fénytörésben – Kortárs magyar Balaton című POKET Zsebkönyvet mutatja be a tihanyi Rege Galériában Ugron Zsolna és Vecsei H. Miklós, az ehhez kapcsolódó kiállítást Oravetz Dániel nyitja meg. A POKET legújabb kötete a végtelen Balaton-univerzum egyik újabb útikalauza kíván lenni: a kortárs magyar irodalmi szcéna jeles képviselőit kérték fel, hogy legtágabban értett Balaton-élményeiket öntsék szépirodalmi formába. Az írások a „Balaton” hívószaván kívül egy, az írók által választott tárgy ihletésére készültek. Így születtek meg a kötet versei, novellái, amelyekhez illusztrációként a fent említett, személyes ihletettséggel átitatott tárgyak szolgálnak.

A július 22-31. között megrendezésre kerülő Művészetek Völgyén idén is lesz POKET Udvar, a csapat Vígántpetenden várja az érdeklődőket. A Marék Kerámia és a Gyimesi Füvek workshopot tart, lesz POKET Kvíz, VerShaker, zenei és mozgás improvizációs kurzus, Öreg Banda címmel Kollár-Kelemencz László ad zenés irodalmi estet, de érkezik Wunderlich József, a Kávészünet zenekar, Platon Karataev, a Laiho, Szabó T. Anna (a Frida Kahlo – Napló fordítója), Závada Péter és Ratkóczi Huba, Grecsó Krisztián és Szabó Balázs, Beck Zoli és Szűcs Krisztián, a The Shitpimpers, a BOEBECK, a Pandóra Projekt, Kemény Zsófi és Agócs Marci, esténként pedig DJ Suhaid gondoskodik a felhőtlen hangulatról.

Vecsei H. Miklós július 23-án Bálványoson Hámori Gabriellával a Pilinszky és Sheryl előadásban, 26-án pedig Zsámbékon Beck Zolival a Kártyajátékban is látható lesz. Július 26-án Veszprémben a nyári Holtszezon fesztivál keretein belül 15 órakor a POKET & VINYL rendezvényen vehetnek részt az érdeklődők, amely program ingyenesen, regisztráció nélkül lesz látogatható.

Kiemelt kép: Vecsei H. Miklós (Fotó: Marie Claire)