Az Örkény István Színház tizenkét online előadással készül közönsége számára a decemberi hónapban, szilveszter este pedig egy különleges műsorral zárja az évet a társulat.

A teátrum már az évad megkezdésekor elkezdte előadásait online formában is közvetíteni, mostanra pedig kiépítették profi streaming-stúdiójukat partnerségben az eSzínházzal. A teátrum minden esetben arra törekszik, hogy megőrizze a színházélmény jelenidejűségét, illetve, hogy közvetítéseivel túllépjen a megszokott színházi streaming keretein. Az előadásokat 8 kamerával rögzítik, melyek közül több „szokatlan” kamerapozícióból rögzíti az eseményeket, így a nézők nemcsak érezhetik, hogy közelebbről láthatják az előadást és a színészeket, hanem sokszor azt az élményt élhetik át, mintha ők maguk is a színpadon lennének. Ráadásul több darab esetében a nézők egy-egy jelenetnél abból a kameraállásból választhatnak, amelyikből meg szeretnék megnézni az adott részt.

Decemberben a streamelt produkciók között megtalálhatók lesznek a legújabb bemutatók, mint például az Andromakhé, a Kiváló dolgozók, a Zűrzavar 2045 és a ’84. Ezek mellett természetesen a már régebb óta repertoáron lévő, de annál nagyobb népszerűségnek örvendő előadások is helyet kaptak a programban: A lélek legszebb éjszakája, az Édes Anna, az Azt meséld el, Pista!, A hattyú, az Anyám tyúkja 1. és 2., a Diggerdrájver, valamint a Csoda és Kósza című produkciók. A nézők igényeit figyelembe véve az esti előadások a megszokott 19 óra helyett decembertől 20 órától kezdődnek majd, ami alól kivételt képez a Csoda és Kósza, melyet délután 15 és este 19 órakor lehet megtekinteni.

Az Örkény Színház az idei évet rendkívüli szilveszteri műsorral zárja december 31-én 20 órakor, mely során a társulat tagjai pályájuk emlékezetes pillanatairól mesélnek.

Jegyek az előadásokra az Örkény Színház weboldalán, illetve az eSzínház honlapján kaphatók, ahol stream jegyek ajándékozására is lehetőség van.

Kiemelt kép: Az Anyám tyúkja című előadás streaming próbája (Fotó: Znamenák István)