A Nagyerdei Szabadtéri Színpad nyári programsorozata, a Nagyerdei Szabadtéri Játékok az előadó-művészeti műfajok gazdag tárházából évente több mint negyven kulturális programot – színházi előadásokat, komoly- és könnyűzenei koncerteket, családi és kertmozi-programokat – kínál a régió lakosai és vendégei számára. A eseménysorozat a debreceni kulturális élet szerves részévé vált: az 1950-es években való létrejötte óta generációk sorának biztosít szórakozási lehetőséget.

Idén június 8. és szeptember 9. között rendezik meg, ahol összesen húsz színházi előadás lesz látható. Bódor Edit főszervező elmondta, hogy a Nagyerdei Szabadtéri Színpad május utolsó vasárnapján, gyermeknapon a Vojtina Bábszínház produkciójával nyitja meg kapuit a közönség előtt. Emlékeztetett arra is, hogy a tavaly elmaradt Csíksomlyói passió című előadást, a Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös produkcióját, augusztus 13-án, a debreceni református Nagytemplom előtti Kossuth téren tekintheti majd meg a közönség.

Gemza Péter, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója úgy fogalmazott, társulatuk minden korábbinál intenzívebben vesz részt a játékokon, ugyanis kilenc előadást hoznak az eseményre: a többi között a Tesztoszteron, A Pál utcai fiúk és a Csárdáskirálynő, valamint az Óz, a csodák csodája című premierjük lesz látható.

A 2021-es nyári játékokon nyolc vendégtársulat tíz produkcióval lép a közönség elé: a Madách Színház a Páratlan páros című előadással, a Thália Színház az Oscar című vígjátékkal, a nagyváradi Szigligeti Színház Szép Ernő: Lila akác című előadásával vesz részt. A Játékszíntől Rejtő Jenő: A szőke ciklon című műve kerül a deszkákra Szente Vajk rendezésében, az Orlai Produkciós Iroda a Válaszfalakat hozza el mások mellett Kern András és Hernádi Judit alakításában. A Recirquel társulattól a My Land című produkció nézhető meg, melyet a 2018-as Edinburgh Festival Fringe kritikusai több ezer produkció közül ítélték a legjobbnak, Centrál Színháztól pedig a Házassági leckék középhaladóknak 2. című előadás látható Stohl András és Balsai Móni főszereplésével.

Jegyeket hamarosan a Nagyerdei Szabadtéri Játékok webloldalán válthatnak.

Kiemelt kép: Jelenet A Pál utcai fiúk című produkcióból (Fotó: Koppány Szabolcs)