Karafiáth Orsolya és Péterfy Bori közös projektbe kezdett: a színész-énekesnő az írónő 2008-ban megjelent A Maffia klub című könyvét olvassa fel egészen különleges módon, 10 különböző karaktert megjelenítve a hetente jelentkező videókban. Az eredeti kötet javított és egyben modernizált változatából készülő anyagok a HVG oldalán debütál néhány naponta, majd ezt követően a Péterfy Bori & Love Band Youtube csatornájáról is átkerülnek.

„Újraolvastam a könyvet most, a sok év távlatából, és rácsodálkoztam erre a rengeteg, ma is élőnek ható hangra – nyilatkozta Karafiáth Orsolya egy korábbi interjúbanÁm közben felbosszantott, hogy éreztem, a szerkezet tényleg sok helyütt ügyetlen, rosszul tettem ki annak idején a hangsúlyokat. Azt viszont jó volt felfedezni, hogy az általam megteremtett nőalakok ma is élnek! Elgondolkodtam, hogy lehetne megjeleníteni őket… Ez lett A tíz kicsi díva. A közös játékunk ekkor kezdődött.”

Az írónőre jellemző módon a könyvhöz készült a megjelenésekor egy zenei album is, amelyet dalszövegíróként és producerként is jegyet. A Maffia-Klub című film zenéje címre hallgató projektben 12 zenekar vett részt, akik a kortárs könnyűzene akkori krémjét alkották. Köztük volt Péterfy Bori is, akivel az együttműködés akkor vette kezdetét.

„Ebben a munka nélküli karanténhelyzetben engem is feszített a vágy, hogy részt vegyek egy alkotói folyamatban. Mert ezt egyszerűen nem bírja egy művész, a kreatív energiáink használata nélkül elpusztulunk” – mondja Péterfy Bori. „A különféle karakterek bőrébe bújás igazi kihívás volt számomra, hatalmas játéklehetőséget adott a különféle alakok hangjának megtalálása. Hiteles női hangokat akartunk megszólaltani, mai sorsokat. Fontos volt számomra, hogy olyan írások hangozzanak el, amiknek fajsúlyos irodalmi értéke van, melyekben a sorsok és személyiségek, tragédiák és a szépségek ábrázolása mélységet kap, túlmutat a bulváros, álfeminista, egydimenziós megszólalásokon. Hiszem, hogy a rétegzett szövegek is élvezhetőek, közös munkánk egyik fontos célja volt ennek a bemutatása is.”

A Boros Anna narrálásával hallható sorozatból eddig 3 videó érhető el, amelyek mindegyike izgalmas, olykor vicces, néha egészen megrázó sorsokat mutat be. Sőt, a végén egy egészen különleges történet is összeáll majd az önállóan is működő anyagokból.

Kiemelt kép: Péterfy Bori a Tíz kicsi díva 1. részében (Fotó: Péterfy Bori & Love Band Youtube csatornája)